Dah Cayer Ker....

...Cayerlah Diri Sendiri Dulu Baru Cayerkan Orang...

Cat 'N' Roses

Published by Joy.Inc under on 6:34 PM

Sajer Test Lens Baru.. kehkehkeh...

Finally my 'L' Lens arrive.. yuhuuuu....

Published by Joy.Inc under on 12:14 PM






Syukur Alhamdulillah dengan rezeki, kesihatan & keberkatan yang diberikan. Apa yang diidamkan kebanyakan menjadi kenyataan.. Terima kasih kepada isteri tercinta dengan 'Belated Birthday Gift' dari dia nie.. 'L' series Lens..


Eh..??

Published by Joy.Inc under on 2:35 AM







Harley Davidson Sportster 883

Finally

Published by Joy.Inc under on 12:51 AM


Akhirnya aku berjaya merialisasikan impianku utk memiliki UWA lens f/2.8.. Walaupun dari generasi 3rd party.. aku tetap berpuas hati dan bersyukur dengan apa yang aku idamkan selama ini.. Dengan bermodalkan sedikit wang simpanan aku.. (Riban la jugak kopak) aku trade-in 17-85mm f/4.5-5.6 IS USM ku yang sedia ada siap fungus lagik.. hehehe..
PERFORMANCE TABLE
Model : Tokina 11-16mm f/2.8 (IF) DX.
Optical Structure : 13 Elements with 11 Group.
Angle Of View : 104~82
Min Focus Distance : 0.3 (m)
Max Macro Magnification : 1 : 11.6
Max Aperture : 22
Filter Size : 77 (mm)
Lenght : 89.2 (mm)
Max Diameter : 84 (mm)
Weight : 560 (g)




Resultnya - Aku bertambah hensem dengan Lens nie.. Slalunya aku nie tak makan gambar (bak kata org laa) tapi ngan lens nie.. mcm makan gambar la plak.. waakakakakakaka.. nak sdapkan ati pas duit abih banyak.. hehehe.. Tunggu kemunculan Sambungan (mm) nya.. iaitu 24-70mm f/2.8L USM plak.. Insyaallah.. sbb tabung ayam aku ader suku lagi nak abih tuh selepas kopak bli Rim tuk My Vee tuh heheh.. SSR Type C RS dpn offset 42 blakang offset 38.. promote skit iklan Rim lak.. kekeke.. Bukan nak kata banyak uwang.. tapi amat bersyukur dengan rezeki yang Allah telah berikan kepadaku.. semoga kawan-2.. sedara mara juga dapat rezeki yang murah darinya.. Aminnn..

Terima Kasih tak terhingga kepada abgku yang jauh di perantauan kerana sudi angkat phone dr malaysia mlm tadi (07-11-2010 @ Ahad) semata-2 tuk mintak pendapat samada Tokina 12-24mm f/4 (IF) DX atau Tokina 11-16mm f/2.8 (IF) DX perlu dibeli untuk kegunaan ku.. Tak dapat nak balas budi ToYoL yang banyak mmberi nasihat & tunjuk ajar tatkala aku memerlukan keputusan disaat kebingungan & kebuntuan... Terima kasih dari hati yang ikhlas ini shj yang dapat kukirimkan dari jauh..


My future gadget..

Published by Joy.Inc under on 11:52 AM
Tokina UWA 11-16mm f/2.8

Canon 24-70mm f/2.8L IS USM Lens
After discussing with my accountant (my Wife Laaa).. hehehe.. I decide to buy a new gadget for my delayed hobby during this.. due to a lot of work demands.. And I will sell my 17-85mm f/4.5-5.6 IS USM Lens as my teacher recommendations.. Hope he supported my decision.. Maybe i'll grab the 24-70mm f2.8L IS USM 1st.. then baru Tokina 11-16mm f2.8.. for UWA lens, i choose the Tokina's lens coz there are no f/2.8 UWA lens by Canon for crop factor body.. huhuhu.. Canon UWA lens 16-35mm f/2.8L is for FF body only maa.. ish.. ish...

My Vee

Published by Joy.Inc under on 5:37 PM











Selamat Hari Raya

Published by Joy.Inc under on 3:32 PM
Kepada yang mengenali diri ini
Selamat Hari Raya
Maaf Zahir & Batin
Daripada
Dzulhelmy Bin Omar
Siti Marlia Binti Marjani
Ghaitsa Zahira Sofea Binti Dzulhelmy
Related Posts with Thumbnails